pondělí 29. února 2016

To ostatní: Bude dnes nemoderovaný Moshpit vol.2?? (Hudební blok x)

Vážení čtenáři, posluchači, náhodní kolemjdoucí, dneska se můžete těšit na druhý nemoderovaný Moshpit. Do ČB dnes nepojedu, což jsem tak trochu tušila, a nové písně jsem uplynulý týden postupně sdílela na Twitteru Moshpitu a zároveň si je zakládala do složky '3. vysílání LS 2016'. No a většina z nich zazní i dnes večer v éteru. 

Teda doufám.

Proč?

Nooo, v RK2 používáme jako vysílací program SAM a sem tam mu hrábne. Hotové vysílání jsem měla včera, a proto jsem si řekla, že to všechno vložím přes vzdálený počítač do rádia. Všechno šlo jak po drátkách, dokud jsem nenarazila na problém v SAM editoru písní...nebudu tady vysvětlovat princip programů, řeknu jen, že tyto dvě 'složky' se musí spárovat, aby všechno fungovalo tak, jak má. No a ono se to nespárovala. Nastal zásek SAMu, to už se mi stalo jednou. Tak si říkám - fajn, nechám to na zítra a případně to zresetnu.

Dneska jsem na to našla čas odpoledne, protože ráno a dopoledne jsem na to neměla čas a po poledni jsem vyrazila na EEG (viz budoucí středeční článek). Přijela jsem krátce před čtvrtou a že to teda půjdu udělat. Takže jsem najela na vysílací program a - huráá, fakčí to. Byla jsem ráda. Jenže nastal druhý problém, který stále trvá. Spárování písní!

Vše ohledně dramaturgie se dělá skrz počítač, který slouží přímo pro potřeby dramaturgie. Jenže loni na podzim začal zlobit, tedy začal zlobit SAM editor písní. A jakožto dramaturg, který tento program často využívá...no prostě jsem se furt naštvávala :D A to mě nebaví. Takže mi hlavní technik tento program přidal, a tak na jakýkoliv PC (téměř) se přihlásím, tam mi tento program vyskočí.

Čili z toho plyne fakt, že jediná možnost vzdáleného propojení písní, aby hrály v éteru, je přihlášení na některý z těchto počítačů. Jenže těch na vzdálených počítačů moc není, jsou pouze tři, resp. dva (bez dramaturgie).

No a právě od té cca třetí hodiny jsou tyto dva střihačské počítače zabrány. Takže mi zbývají dvě možnosti: 1, čekat, dokud určití lidé neskončí svou práci, 2, napsat jim, jestli by se mohli na max. tři minuty odhlásit. Asi zvolím druhou možnost, protože čekat a sledovat webku rádia, až se zhasne ve střižně - na to fakt čas nemám :D A navíc mám podezření, že to bude trvat déle než do osmi...viz je toto důvod, proč dneska možná nebude M.?

Takže takové by bylo vysvětlení toho, proč jsem do nadpisu článku dala otazníky.


Ale přesto, pokud byste raději poslouchali celou hodinu písničky, aniž byste museli pořád někam překlikávat, tak poslouchejte ve 20:00 RK2 a pořad Moshpit, který lehce spustíte zde.

Hudební blok (jednorázovka č. dva) - Moshpit

Písně

Black Stone Cherry a novinka The Rambler z alba Kentucky, které vyjde 1/4 
https://youtu.be/qivepBVYZsw
 
Iggy Pop vydá 18/3 novou, sedmnáctou řadovku! Jmenuje se Post Pop Depression a obsahuje devět písní, vč. novinky Sunday.
https://youtu.be/zMBQMQfrPso
 
Zakladatel kapely Black Label Society Zakk Wylde před dvaceti lety vydal sólovou desku Book of Shadows, a teď přichází s deskou číslo dva, nazvanou Book of Shadows II, na které najdeme 14 písní. Byl vydán též obal alba. A jako ochutnávku z této desky posílá píseň Sleeping Dogs. Ještě třeba dodat, že album vyjde 8/4. A pokud byste si nechtěli nechat ujít Zakka naživo, tak máte šanci, 4/6 přijede na plzeňský Metalfest.
https://youtu.be/tuA18YpjOD8
 
Nothing – Vertigo Flowers, track z alba Tired of Tomorrow, jež přijde na pulty 13/5
https://youtu.be/Uk-41X5c4lA
 
Trio PVRIS představuje zbrusu nový singl! ‚Nečekaně‘ vyšel přes video. You and I je společně s další písní Empty ‚posilou‘ na deluxe edici alba White Noise
https://youtu.be/D0NqJgcbHe8v
 
Plague Vendor – Ox Blood. Novinka z cedla Bloodsweat, vyjde 25/3

 
White Lung je kanadské kvarteto, tři ženy a muž, které po dvou letech vydá 6/5 svoji čtvrtou studiovku nazvanou Paradise. Při té příležitosti sdílí singl Hungry – rovnou s klipem, do kterého si pozvali herečku Amber Tamblyn.
https://youtu.be/SiXMm9gZl5s
 
3 Doors Down mají venku novej song, jež vyšel skrz video! In The Dark z alba Us And The Night, které přijde 11/3
https://youtu.be/Ch6PtKm_w7w
 
Filter - Mother E z alba Crazy Eyes, které vyjde 8/4
https://youtu.be/J24Mlk1nwVE
 
Rob Zombie  - Well, Everybody’s Fucking in A U.F.O. Novinka z alba The Electric Warlock Acid With Satanic Orgy Celebration Dispenser
https://youtu.be/cPSFl3rm8Kk
 
(A s novinkou tu jsou i) Palisades. Singl Fall vyšel přes klip.
https://youtu.be/0Va03mW9374
 
Lyric video kapely Thousand Foot Krutch k písni Running With Giants z alba Exhale
https://youtu.be/UNJnjLPHb-c
 
Novinku v podobě lyric videa hážou Hellyeah. Písnička Human pochází z nadcházející studiovky, která vyjde v květnu
https://youtu.be/hwyUNvoJncU
 
Oceans of Slumber - Devout. Z alba Winter, vyjde na začátku března.
https://youtu.be/TN8f2ouaqfs
 
Je libo trocha black/ trash metalu? Desaster – Damnatio Ad Bestias. Z CD The Oath of an Iron Ritual, vyjde 8/4
https://youtu.be/aOuF3vdtumw
 
Al Jourgensen, zakladatel skupiny Ministry, má nový projekt jmenující se Surgical Meth Machine, 15/4 přivede na pulty stejnojmenné debutové CD a zde vysílá novinku Tragic Alert.
https://youtu.be/ljgs9Bbe_wU
 
Video (A na závěr nový dva videoklipy)

Kapele The White Noise vyšlo 26/2 debutové EP Aren’t You Glad a v ten den vypustili do světa videoklip k písni Picture Day.
https://youtu.be/TkRKJntnuZI

Thornbridge – The Dragon’s Reborn. Z alba What Will Prevail, které vyšlo 19/2
https://youtu.be/wfmzFHskV8Q
 
Koncerty

3/3, Ostrava, 5/3, Zlín, 6/3, Brno 8/3, Praha Brian May a Kerry Ellis
5/3, Simple Plan, Praha
5/3, The
Neighbourhood, Praha
8/3, Brian May a Kerry Ellis, Praha

9/3, Crossfaith, Praha
10/3, Tindersticks, Praha
10/3, Burning Down Alaska, Praha
11/3, Symphony X, Zlín
12/3, Against the Current, Praha
12/3, Aviator, Plzeň
13/3, Sick Of It All, Praha
22/3, Plzeň, 23/3, Zlín, Uriah Heep

Mějte se krásně

1 komentář:

  1. Jako některé ty věci jsou super, přes to by ale někdo těm kapelám měl třeba občas zde vysvětlit, jak fungují kytarové snímače a celkově do nich dostat nějaké to povědomí o tom, jak funguje zvuk. Vidím to čím dál tím častěji u tvrdých kapel, kteří prostě ohulí zvuk a mají pocit, že tohle je metal.

    OdpovědětVymazat