středa 12. září 2012

WWW Wednesdays (Sept. 12)

WWW Wednesdays z blogu shouldbereading.wordpress.com/

Otázky:
1, Co právě čtete?
2, Co jste nedávno dočetli?
3, Co budete číst příště?


1, Právě čtu tyto knihy: Joachim Scholl – Slavné romány 20. Století (podtitul: 50 nejvýznamnějších moderních románů) – velice zajímavá kniha. Sice obsahuje spoilery, ale u většiny knížek jsem stejně věděla, jak dopadnou. Některé uvedené knihy ani neznám, takže jsou pro mě novinkou. Velmi příjemné čtení. Myslím, že do konce týdne bych ji mohla přečíst. Arnošt Lustig – Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou – konečně! Na tuto knihu jsem se těšila. Jsem na začátku, ale tuším, že zklamaná nebudu. Josef Karel Šlejhar – Kuře melancholik – toto dílko mám rozečtené nejdéle a ne a ne se dokopat k dočtení :D Bohužel, i když ji ještě nemám dočtenou, vypadá to, že se zařadí k těm knižním titulům, od kterých jsem čekala hodně, avšak tak nějak mne zklamaly. Dennis Lehane – Prokletý ostrov – pečlivě rozpracovaná detektivka. Už se blížím ke konci. Tracy Chevalier – Dívka s perlou – znala jsem obraz, ale nevěděla jsem, že je i kniha. Když jsem se to ale před časem dozvěděla, hned jsem si ji ze zvědavosti půjčila. Zatím se čte docela dobře, tak uvidíme, jestli to bude pokračovat ve stejném duchu.

2, Tady se nabízí otázka, co to vlastně znamená ‚nedávno‘? Posledních pár dnů? Poslední měsíc? Poslední kniha? Vzhledem k tomu, že toto je můj první Weekly Event, napíšu přečtené knihy za srpen a září (do tohoto dne). Srpen: Oscar Wilde – Jak je důležité míti Filipa, Chuck Palahniuk – Klub rváčů, 
Jean Giono – Muž, který sázel stromy, Paolo Giordano – Osamělost prvočísel, Judita Matyášová a Jan Jindra – Na cestách s Franzem Kafkou. Září: Alex Pinck – Merian 68 – Kalifornie.

3, Nemyslím, ale naprosto přesně vím, co mě čeká za čtivo, až dočtu momentálně čtené knihy. Mám tu Tančím tak rychle jak dokážu od Barbary Gordon, Obratník raka od Henryho Millera, Nezvěstný (Amerika) od Franze Kafky a Sto filozofů s podtitulem Život a dílo největších světových myslitelů od Petera J. Kinga. I když na druhou stranu váhám. Půjčila jsem si totiž pár knih, které bych stejně musela číst v rámci studia. Tak váhám, zda si odlehčit s těmito knihami. Tak co si mám vybrat? Číst knihy, které jsem si půjčila ‚jen tak sama pro sebe‘ (i když kdo ví, třeba se mi budou ve studiu také hodit) anebo knihy, které mi alespon částečně odlehčí? Jsou to následující tituly: Charles Dickens – Nadějné vyhlídky, Thomas Hardy – Tess z D’urbervillů, Kingsley Amis – Šťastný Jim a Joseph Conrad – Srdce temnoty. Vůbec nevím, co čekat od Nadějných vyhlídek, Tess z D’urbervillů a Srdce temnoty, tak pokud by náhodou někdo z vás, kdo toto čtete, četl některou z těchto knih, určitě můžete napsat, jak se vám (ne)líbily. Budu ráda :-)

A jaké jsou vaše odpovědi na dnešní otázky?

š.

Žádné komentáře:

Okomentovat