čtvrtek 11. února 2016

To ostatní: Radio Rallye 2016 - Příspěvek čtvrtý: Natáčení videa

Tak dnešek byl zajímavý :D Sice den ještě neskončil, ale natáčení propagačního rádiáckého spotu ano. Točili jsme na GoPro kameru něco přes tři hodiny. Ne materiálově ale :D To by se kluci nedostříhali :D

A proč video? Ten nápad nás mělo víc :D Já už ho nosím v hlavě přes rok. I když jako propagační video rádia. Video, které se uskutečnilo, bylo takovým propagačním spotem na ČB, resp. místa, kde soutěžící určitě budou chodit, tj. MHD, knihovna (no tam asi ne, maximálně na kafíčko :D), škola (no tam chodit nebudou, ale hodilo se to do konceptu :D), dále menza, koleje (tam budou ubytování), samozřejmě rádio a potom klub, ve kterém budou dvě párty. Takže pokud bych to shrnula - video pro RR. Dnešek byla druhá půlka. Ta první byla točená o víkendu v Českém Krumlově.

Bylo nás pár. Konkrétně šest. Na poslední záběr se ještě přidali dva lidi. Takže - sraz jsme měli v devět hodin v knihovně. Tam režisér a scénárista v jednom (:D), prostě kolega, který s plánem přišel, řekl, co a jak, jak si co představuje.
Krátce před desátou kolega, který natáčel šel s jiným do knihovny za ostatníma. Já s kolegyňkou jsme se jaly hledat volnou učebnu na fildě. Všude zkoušky nebo konference :D Nakonec jsme našli třídu, do které vzápětí přišel IT správce, takže jsme šly do přednáškového sálu :D Pak přišli zbylí kolegové a my se přesunuli do původní učebny - prý tam byli a nikdo tam nebyl. Aha :D To krásně vychází. Tam jsme opět natočili nějaké záběry a šli jsme ven směr menza. Pak jsme šli do ní, tak opět točili. Pak na jednu z kolejí, tam se na pokoji jednoho kolegy též točilo. Poté jsme zamířili na oběd. Tam se taky točilo. Potom jsme šli do rádia, tam se tady dělali nějaké záběry. A nakonec jsme jeli k jednomu klubu, a tam se točila poslední scéna :D Kolega s kamerou tam dojel na kole.

Sice jsem konkrétně nevypsala, co jsme kde kdo dělal, ale chtěla bych ono video sdílet, a to je přece jen lepší než popis :D Tak snad se to co nejdříve podaří sestříhat :-)

Celé video bude trvat max. 3,5 min. a ve většině záběrů pojede hudba. Pouze v některých scénách se bude mluvit.

Moc mě to bavilo, a abych pravdu řekla, i když jsem nebyla ve všech scénách, tak to trvalo dlouho, ale zároveň hrozně rychle uteklo. Svým způsobem. GoPro se hrozně rychle vybíjelo, takže jsme to třikrát nabíjeli s tím, že kolega, který v tom měl hlavní slovo, mezitím ona videa stahoval, aby to měl v laptopu. A jak to natáčel? Na hlavě :D Izolepou si 'goupročko' přilepil na helmu. Riskantní, ale naštěstí se nic nestalo :-) Akorát nebyl moc spokojen se záběry, jak jsou nastaveny...jednou byl obraz moc vysoko, když to potom zkosil, tak to zase bylo moc na zemi...zkrátka to nebylo tak, jak si to, nebo my všichni představoval. Ale jak jsem mu řekla - takhle se to může jevit jakože nic moc, Ale až se to sestříhá, tak to nebude poznat. Holt kouzlo střihu je všemocné. Jinak kvalitativně - zvuk i obraz dobrý :-) 

No a já opět fotila :D Váhala jsem, jestli mám vzít foťák, nakonec jsem ho nevzala...na fotkách je to znát. Akorát jsem nefotila vše, kde jsme byli. Přesto přidávám pár fotek.

Perlička na závěr: při odchodu z pokoje na kolejích jsem běžela k výtahu, aby mi neujel...a najednou 0,01 vteřin letím vzduchem - a bum pád na kolena! Záda shrbuji a....dostávám záchvat smíchu! :D Všichni rádiáci stojí a nic nedělají. Asi si mysleli, že mi půjde pomoc někdo z nich :D Viděli, že mi nic není, tak se taky smáli :D No řeknu vám...'nečekala jsem to' :D Šílený. Nechápu, proč tam maj kachličky :D (viz fotky)

PS: Jsem naštvaná a mrzutá kvůli ostatním nahrávkám...Jelikož zítra musím jet domů, tak do neděle to prostě nedám dohromady. Diktafon asi taky vrátím. Na druhou stranu si říkám, že by moje nahrávky beztak nebyly vybrány. No...spíš se tím utěšuju :D Tak mi držte palce, třeba to dopadne všechno jinak :-) (doufám)


 





Tak takhle to dopadlo...
No ale není se čemu divit, když to tam vypadá takto :D
Mějte se krásně





Žádné komentáře:

Okomentovat