neděle 13. ledna 2013

Hudební blok III

Tak copak se tento týden událo zajímavého? :-)


7. ledna 2013
Internetový magazín NME vydal velmi zajímavý a povedený článek s názvem ‚27 klasických písní, o kterých jste nevěděli, že byly covery‘. Musím uznat, že mne několik písní docela zaujalo, nečekala jsem, že vznikly dřív, dokud je –řekněme- proslavil někdo jiný. Tady si můžete počít a poslechnout původní verze: http://www.nme.com/photos/27-classic-songs-you-didnt-know-were-covers/253033/1/1 A které songy zaujali mě? Otis Redding – Respect, Gloria Jones – Tainted Love, Lori Lieberman - Killing Me Softly With His Song, The Family (now known as fDeluxe) - Nothing Compares 2 U, Robert Hazard - Girls Just Wanna Have Fun, Rose Royce - I'm Going Down, The Arrows, I Love Rock N Roll, BC Jean- If I Were A Boy, Annie Lennox – Step By Step.

Kapela Hatebreed, která se má objevit i na letošním ročníku festivalu Brutal Assault, poslala do světa videoklip s písní Put It To The Torch. Písnička se nachází na jejich novém CD nazvaném The Divinity of Purpose, které má jít do oběhu už za chviličku (UK/Evropa 25.). http://youtu.be/ozd-T2k6_JE Líbí se vám singl a klip? Za mě ano a ano.

Americká metalcorová kapela August Burns Red na svém twitterovém účtu svým fanouškům vzkázala, že začíná další týden psaní (písní). Nové album již v roce 2013! Tak po roce, to byla docela rychlovka, no ne? (ale nevadí mi to, samozřejmě:) ) http://www.youtube.com/watch?v=pnAEBgzuLOs
 
Prostřednictvím sociálních sítí mohou hudebníci skvěle komunikovat s fanoušky. Další kapela, která toho využila, jsou Silverstein, kteří se na svém twitteru fanoušků ptali: Možná příští týden zveřejníme další song z alba This is How the Wind Shifts… Co myslíte, lidi? No, zkuste hádat, co asi tak fanoušci navrhovali :D Ovšem i kdyby Silverstein žádný singl nesdíleli, stejně 5. února bude jejich nové album k prodeji. Mezitím si můžete poslechnout píseň Stand Amid The Roar, o kterou se se svými fanoušky podělili na začátku prosince http://youtu.be/gTB4bifBpgI

Další dvě skladby uvolnila do světa kapela My Chemical Romance! Kompilačka se jmenuje Conventional Weapons. Tato kompilace se skládá z deseti písní. Písně kapela vydává po dvou. Songy, které vydala před pár dny se jmenují Kiss The Ring http://youtu.be/rYtWnSfdSOc a Make Room!!!! http://youtu.be/jq0GmUaJM-w . Už vydané písně Boy Division, Tomorrow’s Money, Gun., Ambulance, The Light Behind Your Eyes a The World is ugly si můžete poslechnout na oficiálním kanálu MCR na youtube.

10. ledna 2013
Kapela Alice in Chains se vrátila na scénu s novou písní, ke které natočila videoklip (režisér Roboshobo). http://youtu.be/hmSeWqmlqYs Jak se vám líbí?

11. ledna 2013
Kapela Bullet For My Valentine natočila videoklip k singlu Riot z nového CD Temper Temper. Cédéčko má vyjít už 12. února. Já se na něj těším, i když se objevuje spousta negativních názorů na songy Temper Temper a Riot. Přece hodnotit celé album na základě dvou písní je nesmysl, ne? Mně osobně se teda písničky líbí. Tady je klip http://youtu.be/IE9YmOprijk PS: Matt zkrátil své háro, jak se vám líbí? Podle mě mu slušely víc delší vlasy, ale i tak je fešák. Každopádně tohle je vedlejší. Hlavní je, že je to super hudebník.

12. ledna 2013
Rob Zombie slaví 48. narozeniny! Tomuto hudebníkovi a režisérovi přeji všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví, spokojenosti a spoustu nového kvalitního a povedeného materiálu na hudebním i filmovém poli. http://youtu.be/EqQuihD0hoI

Zdroje: NME, Rocksound, Metalhammer, YT, Loudwire

Žádné komentáře:

Okomentovat